Dört kilise – Tekkale/Yusufeli

Dört kilise, Artvin ili Yusufeli ilçesinin 4 km. güneybatısındaki Tekkale köyünde bulunuyor. Dört kilise’ye giderken güzel sulak bir vadiden geçiliyor. Dört kilise Kiraz ve ceviz ağaçları ile kaplı bir çayırın yanında bulunan katedral ebatlarında çarpıcı , sade ve neredeyse modern bir yapı.

Manastır’ın 9. yy.da Gürcü Kralı Bagratoğullarından David Magistros tarafından yaptırılmış, yapı topluluğu dikkate alındığında bir Rahibe Okulu olduğu anlaşılmakta.Solda küçük kilise, arkada akedemi-medere binaları olarak kullanılmış iki büyük yapı var.

Dört kilise Manastırı; çan kulesi, yemekhane, seminer odası ve şapelden oluşuyor. Dört kilise, plan bakımından Altıparmak köyünde bulunan Barhal Kilisesi’ne benzemektedir. Yöredeki Ortaçağ dönemi manastır oluşumunu en iyi biçimde yansıtmaktadır.


Etiketler: Altıparmak köyü Barhal Kilisesi, artvin, artvin dört kilise, artvin yusufeli, artvin yusufeli dört kilise, Barhal Kilisesi, Dört kilise, Dört kilise - Tekkale - Yusufeli, dört kilise artvin, Dört kilise Tekkale, Dört kilise Yusufeli, geziyorum, geziyorum yazıyorum, Tekkale, yazıyorum, Yusufeli, yusufeli dört kilise