Kapadokya nasıl gezilir?

Kapadokya nasıl gezilir?… En tanınmış yerler Göreme açık hava müzesi, Zelve, Uçhisar kalesi, Kaymaklı yeraltı şehri ve Derinkuyu yeraltı şehri. Hepsi tıklım tıkış turist dolu, sezon harici gidilmedikçe tadına varmak zor. Soğanlı ve Mustafapaşa daha sakin.

Kapadokyayı sevmeye başlamanın ilk adımı tur güzergahlarının dışındaki bir vadide bir-iki saat yalnız başına yürümek. Kızılçukur, “Aşk vadisi” gibi nisbeten popüler rotalarda bile bazen hiç turist grubuna denk gelmeden birkaç saat geçirmek mümkün. Nasılsa el değmemiş köyler de az değil. Mesela Ayvalı, İbrahimpaşa, Akköy, Selime.

Daha önemlisi güzel bir kaya evde birkaç gün kalıp, mağara yaşamının tadını keşfetmek. Bu bambaşka bir kleyif, insanoğlunun doğal mekanı.
Temmuz-Ağustos’ta uzak durmak en iyisi. Kışın da tadı yok. Buna karşılık yaprakların kızarmaya başladığı Eylül sonu-Ekim başı dayanılmaz güzellikte.

Mutlaka görülecekler:

Alışılmış listebaşı Göreme açık hava müzesi, Zelve, Uçhisar kalesi, Kaymaklı yeraltı şehri ve Derinkuyu yeraltı şehri. Daha fazlasını arayanlar için aşağıdakiler de ilginç olabilir.
  • Kızılçukur’dan Çavuşin‘e yürüyüş
  • Aşk vadisi
  • Yeşilöz Theodoros Kilisesi
  • Ortahisar’dan İbrahimpaşa yolu
  • Mustafapaşa
  • Soğanlı
  • Erdemli vadisi
  • Eski Gümüş Manastırı
  • Kızıl kilise ve Güzelyurt
  • Ihlara vadisi
  • Mokisos/helvadere
Kapadokya Gezi Programı önerisi

Yukarda sayılanlar esas Kapadokya’da. Bu program taslağında rota biraz daha geniş. Kayseri’ye ve Adana yoluna kadar uzanıyor.

1 gün: Arabayla Ürgüp-Avanos-Uçhisar turu. Göreme köy içi. Aşk vadisi, Uçhisar kalesi,Ortahisar-İbrahimpaşa veya Akköy-Yeşilöz

2. gün: Kaymaklı, Derinkuyu, Soğanlı, Taşkınpaşa, Keşlik, Mustafapaşa

3. gün: Kızılçukur’dan Çavuşin’e yürüyüş, Sabah kalabalığı biraz azaldığında Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve, Avanos Çarşısı

4. gün: Sabah erken balon turu veya ıhlara vadi yürüyüşü Vakit olursa Helvadere,Hasandağı, Güzelyurt

5. gün: Kayseri. Gesi, Ağırnas, Endürlük, Tomarza, Firaktin, Develi

6. gün: Tufanbeyli Şar köyü, Adana’ya devam veya Kapadokya’ya dönüş. Yol uzun ama değer...

 Etiketler: Ağırnas, Akköy, Akköy-Yeşilöz, Aşk vadisi, Avanos çarşısı, Ayvalı, balon turu, Çavuşin, Derinkuyu, Derinkuyu yeraltı şehri, Develi, Endürlük, Erdemli vadisi, Eski Gümüş Manastırı, Firaktin, Gesi, geziyorum, geziyorum yazıyorum, Göreme açık hava müzesi, Göreme köy içi, Güzelyurt, Hasandağı, helvadere, İbrahimpaşa, İbrahimpaşa yolu, ıhlara vadi yürüyüşü, Ihlara vadisi, Kapadokya Gezi Programı, kapadokya gezi rehberi, kapadokya gezilecek yerler, kapadokya gezileri, Kapadokya nasıl gezilir, Kaymaklı, Kaymaklı yeraltı şehri, Kayseri, Keşlik, Kızıl kilise, Kızılçukur, Mokisos, Mustafapaşa, Ortahisar, Ortahisar-İbrahimpaşa, Selime, Soğanlı, Taşkınpaşa, Tomarza, Tufanbeyli Şar köyü, Uçhisar kalesi, yazıyorum, Yeşilöz Theodoros Kilisesi, Zelve