Ortahisar - Kapadokya

Ortahisar için Uçhisar‘ın benzeri diyebiliriz. Ortahisar’da turistik kargaşa daha az. Soğuk hava depoculuğu işinden para kazanan Ortahisar halkı senelerce turizme sıcak bakmamışlar. Ortahisar’ın Kale dibinde bulunan antikacıları ünlü.

Ortahisar‘da en çarpıcı görüntüleri kasabanın güneybatı ucunda bulunan vadide bulacaksınız. Bu vadi üst üste binmiş mağara evlerinden oluşmuş akıl almaz bir labirent. Uygun yerlerden bakınca arka planda tüm haşmetiyle duran Erciyas dağını görebilirsiniz. Bu Kapadokya’nın en iyi fotoğraflarından biri olabilir.

Mağara evlerinin pekçoğunun dipinde, umulmadık yerlerde kaya kiliseleri var. Bunlardan birini Kemer sokak 79 no da görebilirsiniz.

İbrahimpaşa

Ortahisar köprüsünden karşıya devam eden yol dolana dolana (güneyden) İbrahimpaşa‘ya çıkıyor. Aniden karşınızda beliren kasaba tabloso Kapadokya’nın unutulmaz sahnelerinden olabilir. Bir kaç meraklı dışında turist yok.

İbrahimpaşa Kapadokya’nın hiç el değmemiş kasabalarındanmış. Yavaş yavaş hareketlenme başlamış. Bir kaç restorasyon gözünüze çarpabilir

Etiketler: Erciyas dağı, geziyorum, geziyorum yazıyorum, iç anadolu, iç anadolu bölgesi, kapadokya, kapadokya bölgesi, kapadokya bölgesi turu, kapadokya turu, Kaya kiliseleri, Mağara evleri, nevşehir, Ortahisar, Ortahisar köprüsü, peri bacaları, seyahat, tatil, tur, turist, turizm, ürgüp gezi rehberi, ürgüp gezilecek yerler, ürgüp gezisi, ürgüp kapadokya, ürgüp nevşehir, ürgüp seyahati, ürgüp tarihi, ürgüp tarihi yerler, ürgüp tatili, ürgüp turu, ürgüp'de gezilecek yerler, ürgüp'te yapılabilecekler, ürgüp'teki tarihi yerler, yazıyorum, yurtiçi gezisi