Uçhisar - Kapadokya

Uçhisar kasabasının ortasında Kapadokya’nın en büyük peri bacası: Boyu 40 metrenin üstünde, tıpkı bir gravyer  peyniri gibi delik deşik bir kaya kütlesi. Adına kale deniyor. Bilindik adı ile Uçhisar kalesi.

Belli ki eskiden köy ahalisi kale denilen bu kayanın içinde yaşarmış.Tıpkı masallardaki ayakkabıdan ev gibi.

Uçhisar Kalesinin dibinde yer alan Tekelli mahallesinde muhteşem güzellikte kaya evler bulunuyor. Buralarda yaşayanlar apartman hayatına geçince bu mağara evler harabeye dönmüş.

1990 lı yıllarda bir Fransız mimar tarafından yeniden keşfedildikten sonra popüler olan kaya evlerin yıkık dökük olanları bile bir apartman dairesi fiyatına satılıyor.

Etiketler: geziyorum, geziyorum yazıyorum, iç anadolu, iç anadolu bölgesi, kapadokya, kapadokya bölgesi, kapadokya bölgesi turu, kapadokya turu, kapadokyanın en büyük peri bacası, nevşehir, peri bacaları, seyahat, tatil, tur, turist, turizm, Uçhisar, Uçhisar kalesi, ürgüp gezi rehberi, ürgüp gezilecek yerler, ürgüp gezisi, ürgüp kapadokya, ürgüp nevşehir, ürgüp seyahati, ürgüp tarihi, ürgüp tarihi yerler, ürgüp tatili, ürgüp turu, ürgüp'de gezilecek yerler, ürgüp'te yapılabilecekler, ürgüp'teki tarihi yerler, yazıyorum, yurtiçi gezisi